Over ons

BON-Holding is opgericht in 1998 en heeft twee werkmaatschappijen:

  • Brandweeropleidingen Noord BV
  • Oefencentrum Noord BV

Brandweeropleidingen Noord BV (beter bekend als BON) verzorgt al meer dan vijfendertig jaar brandweeropleidingen voor de gemeentelijke- en bedrijfsbrandweerkorpsen in de drie Noordelijke regio's.
We kunnen gerust zeggen dat bijna alle brandweermensen die in Groningen, Friesland en Drenthe hun vak uitoefenen wel één of meerdere opleidingen bij BON hebben gevolgd.
BON verzorgt brandweeropleidingen tot officiersniveau.
De opleidingen worden verzorgd op vaste opleidingslocaties, verspreid over de drie Noordelijke regio's, zodat de kandidaat zo dicht mogelijk bij huis zijn opleiding kan volgen.

Oefencentrum Noord BV (beter bekend als OCN, of BOC (Brandweer Oefen Centrum)) faciliteert het realistisch oefenen op twee locaties, te weten Zuidbroek en Wijster. Op deze locaties is kunnen alle mogelijke praktijksituaties onder veilige omstandigheden realistisch worden nagebootst. We hebben een groot aantal brandweeroefeningen "op de plank liggen", maar er is altijd maatwerk mogelijk.

Voor het verzorgen van de opleidingen en de oefeningen zet een groot aantal freelance instructeurs zich in. De vakman draagt zijn kennis over aan een collega in opleiding.

BON-Holding is in 1998 ontstaan uit de in 1966 opgerichte Stichting Brandweeropleidingen Noord. Als enig aandeelhouder oefent de Stichting via het stichtingsbestuur controle uit op de Holding en de werkmaatschappijen. De dagelijkse leiding is in handen van de directie.